Concert solidari de l'Escolania de Montserrat

29 de febrero de 2016

Concert solidari de l'Escolania de Montserrat

El Cor de l'Escolania de Montserrat va delectar-nos el passat dijous al Palau de la Música amb la seva interpretació dels clàssics tradicionals catalans i altres peces del seu ampli repertori. Un concert de gran rellevància no tan sols pel seu valor cultural, sinó, alhora, pel seu caràcter solidari. La solidaritat d'infants envers altres infants, doncs el gran talent dels escolans servirà per ajudar a nens que es troben en situació de vulnerabilitat.

La Fundació Agbar va organitzar aquest concert en el marc del conveni de col·laboració signat el 2014 amb l'Abadia de Montserrat per tal de promoure l'activitat de l'Escolania. L'objectiu era que el concert actués com a plataforma solidària entre l'Escolania i el Casal dels infants, ja que les donacions dels assistents han estat destinades al projecte "Vincles" d'aquesta entitat. Aquest projecte se centra en ajudar a mares sense recursos i amb fills menors de tres anys, que viuen als barris més afectats per l'exclusió social de Barcelona, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i al municipi de Salt, al Gironès.

L'Escolania és un dels cors de nois cantaires més antics d'Europa i les seves gires internacionals donen a conèixer la música i la cultura popular catalana arreu del món. Durant el curs escolar present ja han visitat Alemanya i, properament, cantaran a Hongria. Altres anys han portat les seves interpretacions fins als Estats Units o la Xina. L'Escolania és font de talent i de cultura d'elevat valor patrimonial i, al meu parer, per fer perviure la nostra cultura és imprescindible difondre-la. Per aquest motiu, una de les principals tasques de la Fundació Agbar és fomentar la transmissió de coneixement i, sobretot, impulsar el talent.

El concert de l'Escolania és una de les moltes iniciatives dins del nostre compromís social. Una altra de les nostres accions més destacades és el Fons de Solidaritat, del que ja vaig parlar en aquest blog. A Agbar ens sentim fortament compromesos amb els projectes de proximitat territorial que impulsen l'educació, la cultura, la igualtat d'oportunitats, la promoció del talent i l'equitat en l'accés a un recurs bàsic com és l'aigua. La nostra estratègia corporativa basada en el desenvolupament sostenible no se cenyeix només a l'àmbit econòmic, sinó també a l'ambiental i, molt especialment, al social.

Etiquetas:


Linkedin
Facebook Siguenos en Facebook